Napovedi

Srečnejši od Boga

Spremenite vsakdanje življenje v izredno izkušnjo

NOVO

V prednaročilu z 10 % popustom in brezplačno poštnino prihranite kar 5,70 €.

Prednaročniška cena velja za naročila in plačila prejeta do 18. februarja 2019. Knjigo lahko pričakujete po njenem izidu, ki bo 20. februarja 2019. 

 

Vi ste duhovni mojster in morda tega ne veste. To je vaš priročnik. Ustvarjen je bil za vas, od vas. Neale Donald Walsch ne pove samo, kako nam bo uspelo priti čez teden v teh težkih časih, pokaže nam, kako se lahko soočimo z vsakim dnevom, preplavljeni z radostjo in optimizmom.

To ni knjiga o duhovni teoriji. Prinaša načrt, ki lahko spremeni življenja. Knjiga vključuje program, ki ga Walsch imenuje »17 korakov do biti srečnejši od Boga«. Združuje najboljše iz konceptualnih resnic v njegovih serijah knjig Pogovori z Bogom, z najjasnejšim opisom, kako te koncepte obrniti v praktična orodja za spreminjanje vašega življenja na bolje – za vedno.

Preberi več » | Naroči knjigo

Razstrupite se obsojanja

Opustite prepričanja, ki vam onemogočajo boljše življenje

Gabrielle Bernstein tokrat v svoji novi knjigi predstavlja jasen in aktiven postopek, s pomočjo katerega se lahko korak za korakom osvobodite prepričanj, ki vam onemogočajo, da bi živeli bolje.

Razstrupljanje obsojanja je vzajemen postopek šestih korakov, ki se nanaša na duhovne principe iz besedila Tečaj čudežev, kundalini joge, tapkanja, meditacije, prošenj in metafizičnih učenj. Te principe je avtorica poenostavila, da jih lažje uporabljate in jih lahko delate vsak dan. Vsaka vaja je nadgradnja prejšnje, ki tako podprejo resnično zdravljenje. Ko se zaobljubite slediti postopku in postanete voljni obsojanje spustiti, se bodo tako obsojanje kot bolečina in trpljenje začeli raztapljati.

Pritegnili boste natančno tisto, kar potrebujete, odnosi se bodo pozdravili, zdravje izboljšalo in čutili boste več varnosti in gotovosti. Vsaka ljubeča misel ustvarja čudež. Sledite tem korakom, da očistite vse blokade, razširite več ljubezni in živite čudežno življenje.

Preberi več » | Naroči knjigo

Zdravljenje notranje luči

Moje osebno popotovanje in napredni koncepti zdravljenja za ustvarjanje življenja, po katerem hrepenite

BARBARA ANN BRENNAN, ustanoviteljica šole zdravljenja Barbara Brennan School of Healing in avtorica del Moč zdravilnih rok in Prebujajoča svetloba, je ena najvplivnejših zdravilk in duhovnih vodij 21. stoletja. Zdaj se v njeni zadnji knjigi Zdravljenje notranje luči njeno delo nadaljuje z revolucionarnimi novimi podatki o delu z ustvarjalnim procesom na četrti ravni. Četrta raven ali astralni svet premosti ustvarjalni utrip iz fizičnega sveta v višje ravni resničnosti in manifestacije. Zdravljenje notranje luči prav tako pripoveduje o Barbarinem življenjskem popotovanju in njenih osebnih izkušnjah.

V Zdravljenju notranje luči boste odkrili:

 • Naravo ustvarjalnega procesa z vidika človeške energijske zavesti.
 • Kako vsak od nas ustvarja blokade v svojih energijskih poljih; kako so blokade videti, kako medsebojno delujejo in nazadnje povzročijo motnje v naših življenjih; in proces, vpleten v sproščanje blokad in osvobajanje našega ustvarjalnega potenciala.
 • Kako razviti in delati s tankočutnim zaznavanjem ter njegovo vlogo pri lajšanju sproščanja blokad v naših energijskih poljih.
 • Naravo resničnosti četrte ravni in njeno ključno vlogo v ustvarjalnem procesu.
 • Četrto raven, ko se povezuje z zdravljenjem odnosov, in povezave vezi, ki podpirajo te odnose.

… in veliko več.

Preberi več » | Naroči knjigo

Vesolje vas podpira

Pretvorite strah v zaupanje

»Zadala sem si nalogo, da s to knjigo pri čim več ljudeh, kot je le mogoče, prebudim povezavo, da pridejo do zaupanja in veselja. Taka povezava lahko vodi do našega resničnega namena: da smo ljubezen in širimo ljubezen. Te besede ne morejo biti več le zveneče besede, ki jih pogosto objavljamo na družbenih omrežjih. Biti morajo poslanstvo. Srečnost, varnost in zaupanje, po katerih hrepenimo, ležijo v naši zaobljubi ljubezni.«

            S sprejemanjem, predajo in zaobljubo svoji neprestano razvijajoči se duhovni poti je avtorica New York Timesove uspešnice in predavateljica Gabrielle Bernstein pretvorila svoj strah v zaupanje. Njene zgodbe in univerzalne vaje dajejo okvir za odstranjevanje ovir za dostop do tega, po čemer vsak najbolj hrepeni: do srečnosti, varnosti in jasne smeri. Te naloge lahko pomagajo opustiti potrebo po nadzoru tako, da se sprostimo v občutek gotovosti in svobode. Prenehamo loviti življenje in resnično živimo.

            Zajahajte val svoje energije in resnične moči, da najdete moč, ko ste na dnu, usklajenost in podporo, ko ste izgubljeni, varnost, ko se spopadete z negotovostjo, in veselje v tistem, kar bi sicer morda bila bolečina. Bernsteinova odkriva skrivnosti in je odločena, da sprosti prisotnost vaše moči s tolažečim vedenjem, da vas Vesolje podpira.

Preberi več » | Naroči knjigo

Ajurveda

Veda o samozdravljenju

Prvič je na razpolago knjiga, ki jasno razlaga lastnosti in praktično uporabo ajurvede, najstarejšega sistema zdravljenja na svetu. Lepo ilustrirano besedilo temeljito razloži naslednje:

Zgodovino in filozofijo

Osnovne principe diagnostičnih tehnik

Zdravljenja

Ustrezno zdravilno uporabo domačih zelišč in začimb za prvo pomoč

Hrano za nevtraliziranje

In še veliko več…

Z namenom, da je besedilo razumljivejše, je dodanih več kot 50 jedrnatih skic, diagramov in tabel kot tudi slovar in kazalo.

 

Dr. Lad je tudi avtor številnih objavljenih člankov o različnih vidikih ajurvede. V slovenščini je izšla tudi njegova knjiga Ajurveda, popolni vodnik po domači lekarni (Gnostica).

Preberi več » | Naroči knjigo

Mala knjiga energijske medicine

Preproste vaje za izboljšanje fizičnega in psihičnega zdravja

Priročnik Mala knjiga energijske medicine svetovno priznane zdravilke Donne Eden je preprost, lahko uporabljiv »žepni vodič« za enega najmočnejših alternativnih postopkov zdravljenja, kar jih obstaja danes.V tej knjižici Donna črpa iz svojih tridesetletnih izkušenj in bralcem poda preprosto bistvo energijskega zdravljenja. Priporoča vaje, s pomočjo katerih se lahko počutite pomlajene, srečnejše, živahnejše in manj zaskrbljene.
Predstavitev vsakodnevnih petminutnih vaj za obnavljanje normalnega energijskega pretoka v telesu in v nadaljevanju informacije o vajah za energijsko zdravljenje lahko pomagajo v boju proti številnim zdravstvenim stanjem, od glavobola in slabosti do nespečnosti in navadnega prehlada. Mala knjiga energijske medicine je pomembno čtivo za vsakogar, ki išče, kako bi izboljšal splošno zdravje in dobro počutje.

Preberi več » | Naroči knjigo

Prebujeni moški

Knjiga Prebujeni moški vodi moškega, da se poglobi vase, odkrije svoj namen in poslanstvo, se poveže s svojimi čustvi tako, da ta ne narekujejo njegovih dejanj, in da živi v iskanju svoje poti ter pri tem spoštuje zaveze, ki jih je med iskanjem sprejel. Ta knjiga je praktični vodnik, ki vsakemu moškemu pomaga odkriti edinstveni klic.

Knjiga Prebujeni moški raziskuje dvanajst lastnosti nove moškosti. Vsako poglavje nazorno predstavi posamezno lastnost in nas seznani, kako biokemija vpliva nanjo. Opiše nam, kakšne izzive doživljajo moški, ki te lastnosti živijo, in priporoča različne prakse, da bodo te lastnosti razvijali. V knjigi je tudi razdelek »Za ženske«, ki ženskam razloži, kako prepoznajo dobrega, zaupanja vrednega moškega in ga spodbudijo, da bo dal od sebe vse najboljše.

»Vsi nosimo v sebi zamero in rane iz preteklosti. Vse ljudi je prizadel nasprotni spol. Vsi lahko tudi občutimo bolečino in omejitve prejšnjih generacij. Prebujeni moški se zavezuje, da bo buden in živ vsak del njegove osebnosti, da bo dajal od sebe vse najboljše in da bo opustil vse, kar ne deluje več. Medtem lahko prebujena ženska prepozna, da je bilo delovanje moških in žensk v preteklosti zelo omejeno in da sta oba spola – v zadnjih desetletjih – poskušala izstopiti iz svojih okvirjev. In nazadnje, ozaveščena ženska zna dati od sebe najboljše, in to vzbuditi tudi v moškem.«

Preberi več » | Naroči knjigo

Kaj, če so to nebesa?

Kako nam kulturni miti preprečujejo doživljati nebesa na zemlji

Anita Moorjani je avtorica knjižne uspešnice Z roba smrti v pravi jaz, v kateri opisuje svojo štiriletno borbo z rakom, ki je dosegla vrhunec v nadvse zanimivi in ganljivi obsmrtni izkušnji leta 2006. Slednja je temeljito spremenila avtoričin pogled na življenje.

Eden od najpresenetljivejših uvidov, ki jih je bila deležna v obsmrtni izkušnji, je, da bi življenje, ki ga zdaj živimo na zemlji, lahko za nas postalo nebesa, če bi preprosto razumeli, kako deluje in kaj moramo storiti, da bi ta nebesa ustvarili kot svojo resničnost. Pomemben razlog, zakaj se je med obsmrtno izkušnjo odločila vrniti v to življenje, je, da je doumela, da so nebesa stanje, in ne kraj.

Zaradi dejstva, da smo zmožni čutiti tako bolečino, ki prebiva v toliko srcih vsepovsod po svetu skupaj z močno željo, da bi v življenje vsakogar spet vnesli veselje, je občutila navdih, da napiše novo knjigo. Knjiga Kaj, če so to nebesa? je njen poskus ovreči nekaj največjih mitov, ki smo jim nasedli – mitov, ki nam preprečujejo v celoti zaživeti preprosto zato, ker so prevladujoče verovanje v kulturi, ki nas obdaja. 

Preberi več » | Naroči knjigo

Ozdravimo strah

Negovanje poguma kot zdravila za telo, um in dušo

Mnogi ljudje menijo, da nimajo dovolj poguma za soočenje s svojimi strahovi, vendar ga imajo mogoče več, kot si mislijo. Pogum raste enako kot mišica, ki se veča, če jo vsak dan nenehno uporabljate. Nekega dne, ko po njem sežete nalašč, ker je za vas nekaj resnično pomembno, boste mogoče prvič odkrili njegovo silo in moč.

Pri branju knjige Ozdravimo strah boste morda presenetljivo spoznali tudi to, da pogum ni nasprotje strahu. Nasprotje strahu je veselje. Zdi se, da zmogljivost veselja prihaja iz brezpogojnega odnosa do življenja, pripravljenosti, da se pokažete in soočite s čimer koli, kar je tam. To je odprtost, ki nas popelje onstran želje po nadzorovanju svojega življenja, v sposobnost praznovanja življenja. To nas pomakne iz nasprotujočega odnosa do življenja v izkušnjo skrivnosti in spraševanja, ki je v središču življenja. Nazadnje nas to lahko pozdravi.

V vsakem izmed nas je kraj onstran prednostne izbire, kjer ni miselnosti zmagaj ali izgubi in strahu, ki se z njo hrani. Knjiga Ozdravimo strah ponuja možnost zaupanja v življenje samo in spoznanje, da lahko izgubljamo le tako, da ne igramo. Ta čudovita knjiga govori o razumevanju in sprejemanju blagoslova svojih strahov, priznavanju njihove moči, da nas vodijo do naših krajev zdravljenja in nas osvobodijo, da živimo z radostjo. V njej bo vsak našel zdravilo za svoje rane.

 

Preberi več » | Naroči knjigo

Energija ljubezni

Uporaba energijske medicine za ohranjanje cvetočih razmerij

Razmerje se začne s srečanjem dveh edinstvenih energij. Ta skupnost energij določi, kako se sporazumevate, borite, ljubite in si želite biti ljubljeni. Vsi različno doživljamo svet, ki nas obdaja, toda ko se soočimo s sporom, zlasti s tistimi, ki so nam najbolj pri srcu, posežemo po enemu izmed svojih štirih »Energijskih stresnih slogov«:

* Vidni tipi so izredno strastni in navdihujejo druge. V trenutkih nasprotovanja lahko njihov pogled na položaj zasenči to, kar se pojavlja, in spodkoplje njihovo sposobnost, da bi sočustvovali s svojim partnerjem.
* Kinestetični tipi so radodarni in sočutni, toda njihova skrbna narava jih vleče v preštevilne smeri. Skušajo izpolniti potrebe drugih za ceno svoje lastne, zato nastanejo zamere.
* Digitalni tipi so razumski in načelni, vendar se lahko zaprejo stališčem in čustvom preostalih.
* Zvočni tipi imajo dar za razumevanje drugih, toda med sporom si lahko pogosto napačno razložijo znake ter slišijo, kar ni bilo nikdar izrečeno, občuteno ali mišljeno.

Energija ljubezni je polna različnih vrst orodja, ki vam pomaga razbliniti spore, in energijskih vaj za spodbujanje splošnega občutka radosti in dobrega počutja. Ta uporabni vodnik služi kot zmogljivo sredstvo za vsakogar, ki si želi ustvariti bogato partnerstvo in ohraniti iskrico, ki obdrži razmerje razburljivo.

Preberi več » | Naroči knjigo

Svetloba

Knjiga modrosti

Besedila modrosti so v knjigo prispevali:

Don Miguel Ruiz

Neale Donald Walsch

Barbara Marx Hubbard

Janet Attwood

Marci Shimoff

John Perkins    

William Arntz   

…in mnogi drugi

»Svetloba je sijajen odsev petih načel, ki so mi pri srcu. Napisana je izključno zato, da bi bralcu omogočila najti svoj prostor med ljubeznijo in resnico. Ponuja se brez prikritih namenov ter podaja misel o upanju in preobrazbi. Vsak sodelujoči pisec vam ponuja najboljše in vas vabi, da obmirujete, prisluhnete, izberete in se prepustite vodenju naravne modrosti, ki je prirojena pravica vseh nas.«

Don Miguel Ruiz, avtor knjižnih uspešnic Štirje dogovori in Peti dogovor

Preberi več » | Naroči knjigo

Kaj je rekel Bog

25 strnjenih sporočil iz knjige Pogovori z Bogom, ki bodo spremenila vaše življenje in svet

»V redu, torej trdite, da ste se neposredno pogovarjali z Bogom, zato nam povejte … Kakšno je Božje sporočilo svetu?«

Govorec je bil svetovno znani voditelj najpriljubljenejše jutranje televizijske oddaje v Ameriki in od mene je zahteval, naj odgovorim na največje vprašanje vseh časov. »Bi lahko odgovorili v stavku ali dveh?« je še vprašal. »Na voljo imava približno trideset sekund.«

Um mi je podivjal. Le kako bi lahko v tridesetih sekundah povedal nekaj, kar bi zaobjelo bistvo tega, kaj Božanstvo želi, da bi svet vedel? Nato sem naglo in bliskovito v mislih zaslišal Božji odgovor. Zamežikal sem in naznanil nekaj, kar je presenetilo celo mene.

»Pravzaprav lahko sporočilo strnem v pet besed

Voditelj je privzdignil obrvi in za nanosekundo izkazoval nejevero, nato pa z zamrznjenim obrazom rekel v kamero: »Tako torej. Dame in gospodje, prisluhnite Božjemu sporočilu svetu od človeka, ki pravi, da se sporazumeva z Božanskim … v petih besedah.«

Zazrl sem se naravnost v kamero in ponovil besede, ki so mi bile pravkar podane:

»Povsem narobe ste me razumeli.«

 

Ko je ljudi navdihovala njegova serija devetih knjig z naslovom Pogovori z Bogom, so številni prosili Neala Donalda Walscha, naj poišče pot, kako bi strnjeno podal najbistvenejše odlomke božjega sporočila. 

Rezultat tega je besedilo, ki podrobno opisuje in širi prav tisto, kar moramo vedeti o življenju in o tem, kako ga živeti. Walsch v knjigi Kaj je rekel Bog svoje številne večletne pogovore izostri še bolj osredotočeno kot prej in spodbuja bralce, naj postavijo versko in kulturno ujetost ob stran. To počne, da bi življenje izkusili kot zmotljiva človeška bitja z odprtim umom, odprtim srcem in vsezajemajoče, ob tem pa gradili, širili in bogatili svojo starodavno zgodbo. 

Preberi več » | Naroči knjigo

Z umom nad medicino

Znanstveni dokaz, da se lahko sami pozdravimo

Ko ji je začelo pešati zdravje, je dr. Lissa Rankin spoznala, da tradicionalnim metodam zdravljenja nekaj primanjkuje: priznavanje prirojene telesne sposobnosti samozdravljenja in prepoznanje, kako bi moč svojega uma uporabili za spodbujanje te sposobnosti. Z raziskovanjem je odkrila, da medicina že petdeset let dokazuje, da se telo lahko samo pozdravi.

Z umom nad medicino razgrinja znanstvene podatke, ki dokazujejo, da osamljenost, pesimizem, depresija, strah ter tesnoba škodujejo telesu in da intimni odnosi, hvaležnost, meditacija, spolnost in pristno izražanje samega sebe v telesu spodbujajo procese samozdravljenja. Knjiga vam bo pomagala:

·         razumeti in prebroditi vrzeli zahodne medicine;

·         odkriti nov model dobrega počutja, ki temelji na znanstvenih odkritjih;

·         diagnosticirati neuravnovešena področja svojega življenja – duhovnost, okolje, prehrano, medosebne odnose – ki so izvor zdravstvenih težav. 

Preberi več » | Naroči knjigo

Edino pomembno

Na našem planetu je skozi njegovo celotno zgodovino prebivalo okoli 108 milijard ljudi, a navkljub vsem izkušnjam med vsemi življenji teh ljudi še zmeraj nismo našli pravega načina, kako bi hkrati živeli v miru in harmoniji, kaj šele da bi ustvarjali vsako posamično življenje z močjo veličastnega, neodtujljivega pomena in čudovito radostnega poslanstva.

Življenje ima tovrsten pomen in poslanstvo, vendar se zdi, da ga je v tisočih letih resnično doumela zgolj peščica človeških bitij. Vse do zdaj.

Zdaj je videti, da vsakdo in vsi hkrati končno »doumevajo, za kaj gre«, in se drug z drugim naposled le  strinjajo, da je to resnično …

… Edino pomembno.

Ta knjiga govori o tem vam in hkrati govori iz vas. Naj vas ne preseneti, če se boste počutili, kakor bi prebirali svoj lastni dnevnik s svojimi mislimi, zapisanimi že dolgo, dolgo tega, ki ste jih zdaj na novo našli. Tukaj je manjkajoči del sestavljanke. Ah, seveda, že vseskozi je bil natanko tukaj, pred vašimi očmi … in zdaj ste ga vnovič uzrli, vendar ga vidite, kakor bi bilo prvič, in naposled se vse ujema.  

Preberi več » | Naroči knjigo

Razumevanje alergije na hrano in prehranske intolerance

Vse o obvladovanju in zdravljenju

Kdaj bi moral posumiti, da imam alergijo na hrano? Kakšna je razlika med alergijo na hrano in prehransko intoleranco? Pri kom je največje tveganje za razvoj občutljivosti na hrano in alergije? Kakšne so najboljše metode obvladovanja alergije? Ali bomo kdaj našli zdravila za alergijo na hrano in prehransko intoleranco?

Odkrijte najsodobnejše metode varnega, premišljenega in učinkovitega prepoznavanja ter obvladovanja prehranske občutljivosti. Knjiga Razumevanje alergije na hrano in prehranske intolerance je vodič za samopomoč, v katerem boste našli:

·        najznačilnejše znake in odzive, s katerimi boste laže prepoznali sprožilce alergije ali intolerance,

·        vse o samoocenjevanju alergijskih znakov in preizkusih za preverjanje resnosti alergijskega odziva,

·        nasvete za obvladovanje prehranske občutljivosti s spremenjeno prehrano ter preverjanje hrane v trgovini in restavraciji,

·        taktike spopadanja z laktozno intoleranco, celiakijo, alergijo na arašide, fruktozno intoleranco in druge pogoste težave ter

·        podatke o najnovejših dosežkih medicinske znanosti ter najsodobnejše nasvete za ohranitev zdravja in dobrega počutja.

Preberi več » | Naroči knjigo

Z roba smrti v pravi jaz

Moje potovanje od raka skozi obsmrtno izkušnjo do resnične ozdravitve

»Na izbiro sem imela, ali bom prišla nazaj … ali ne. Za vrnitev sem se odločila, ko sem spoznala, da so 'nebesa' stanje, ne kraj.«

V tej biografski knjigi nam Anita Moorjani  pripoveduje, kako je po skoraj štiriletni borbi z rakom njeno telo začenjalo ugašati, preobremenjeno z malignimi celicami, ki so se ji razširile po vsem organizmu. Medtem ko so ji organi odpovedovali, je vstopila v izredno obsmrtno izkušnjo, s pomočjo katere je prepoznala, kako dragoceno je njeno življenje … in kaj je bilo v resnici vzrok njene bolezni. Ko je prišla k zavesti, se ji je zdravstveno stanje tako naglo izboljševalo, da so jo v nekaj tednih odpustili iz bolnišnice, saj v njenem telesu o rakavih tkivih ni bilo niti sledu več!

V knjigi Z roba smrti v pravi jaz Anita brez zadržkov deli vse, česar se je naučila o bolezni, o zdravljenju, o strahu, o tem, kako »biti ljubezen«, in o resnični veličastnosti vsakega posameznega človeškega bitja!

Preberi več » | Naroči knjigo

Obljuba energijske psihologije

Revolucionarno orodje za dramatično osebno spremembo

Avtorjema Energijske medicine se je pridružil eden vodilnih

strokovnjakov na področju energijske psihologije, da bi

ustvarili inovativno knjigo, ki pojasnjuje vplivanje na energijo

lastnega telesa, in sicer ne samo za izboljšanje zdravja, temveč tudi

za spremembo vedenjskih in miselnih vzorcev. Obljuba energijske

psihologije ponuja preprosta postopna navodila, ki vam bodo pomagala:

premagati strah, občutek krivde, sramu, ljubosumje ali jezo

spremeniti neželene navade in vedenje

izboljšati sposobnost za ljubezen, uspeh in uživanje življenja

Ta edinstveni pristop, predstavljen v knjigi, vam prikazuje, kako lahko

z energijo svojega telesa spremenite svojo nevrologijo in možganske

vzorce, ki zadržujejo nezaželene navade, neprilagojene čustvene odzive

in samoomejujoč način razmišljanja. S to strategijo trdovratne fobije

pogosto izpuhtijo že po nekaj minutah; posledice zgodnjih travm, ki

trajajo vse življenje, lahko popustijo ali povsem izginejo; neobvladljiva

jeza lahko hitro postane krotkejša; celo fizične težave lahko doživijo

pozitiven preobrat, kjer je drugim načinom zdravljenja spodletelo.

Področje energijske psihologije veliko prispeva k naši sposobnosti,

da upravljamo svoja čustva in zmogljivosti, ta knjiga pa je najverodostojnejši

in uporabniku prijazen način, da se sam nauči tega izrednega

novega dosežka. Obljuba energijske psihologije v vaše roke neposredno

polaga moč vplivanja na spremembe in nadzor nad vašimi strahovi,

bolečino in uničujočim vedenjem.

Preberi več » | Naroči knjigo

Mars in Venera

365 nasvetov za trajno ljubezen

Zbirka ljubezenskih nasvetov za vsak dan v letu izpod peresa avtorja svetovne uspešnice Moški so z Marsa, ženske so z Venere.

 
Nobeno resno razmerje ni ena sama, nepretrgana ljubeča pustolovščina, toda ob pomoči Grayevih drobnih nasvetov boste lahko ljubeči prav vsak dan v letu. 365 romantičnih namigov vam jamči, da boste vseskozi osrečevali svojega partnerja, zato ta ljubezniva knjižica sodi v žep vsakogar, ki bi rad ohranil svojo ljubezen živo.

Preberi več » | Naroči knjigo

Rešitev za migreno

Vse o diagnosticiranju, zdravljenju in obvladovanju bolečine

Kako glavobol prepoznamo kot migreno?

Kaj povzroča migreno in ali jo lahko pozdravimo?

Ali so zdravila na recept varna in kakšne so še druge možnosti zdravljenja?

Ali lahko migreno ublažimo s spremenjeno prehrano in dobrimi spalnimi navadami?

Kako obvladujemo migreno med napornim dnevom?

 

 

V knjigi Rešitev za migreno boste našli:

·         vsa najsodobnejša spoznanja o migreni, podatke, kje lahko o njej izveste še več in si odgovorili na najpogostejša vprašanja bolnikov;

·         popoln seznam zdravil na recept in brez recepta, zeliščnih zdravil, vitaminskih dodatkov ter vse o komplementarnem  in drugih možnostih zdravljenja;

·         od vodilnih nevrologov boste zvedeli vse o mogočih sprožilcih migrene, tudi o kofeinu in prehrani ter preizkušenih tehnikah obvladovanja bolečine;

·         kako s preprostimi spremembami življenjskih navad zmanjšati število migrenskih napadov – tudi s prehrano, spalnimi navadami, meditacijo, gibanjem in še več;

·         resnična in neresnična prepričanja o migreni, nasvete o migreni pri ženskah in otrocih, najnovejše novinarske članke in pričevanja migrenskih bolnikov ter

·         kako s pomočjo dnevnika migrenskega bolnika obvladovati bolečino! 

Preberi več » | Naroči knjigo

Energijska medicina

Uravnavanje telesnih energij za okrepitev zdravja in vitalnosti

Vaše roke so zmožne silne medicine – »energijske medicine« -, ki poleg tega da pomiri telo lahko prepeči bolezni ali jih pomaga preboleti.

Morda je najboljša novica o energijski medicini ta, da je dostopna že danes, čeprav številni vodilni misleci v zdravstvu verjamejo, da bo to zdravljenje prihodnosti.

Osnov energijske medicine se lahko naučite iz knjige, ki je v vaših rokah. Lahko jo uporabljate s katerim koli načinom zdravljenja, ki so vam ga predpisali. Lepota energijske medicine je v tem, da ne ovira drugih zdravstvenih postopkov in nima nikakršnih stranskih učinkov.

Ta knjiga je čudovit uvod v energijsko medicino. V njej so zbrane izkušnje ene izmed najbolj radostnih in uspešnih pionirk v topel, uporabniku prijazen in izredno uporaben vodnik.

Preberi več » | Naroči knjigo

Mars in Venera v navzkrižju

Izboljšajte svoje odnose z razumevanjem, kako se moški in ženske drugače spoprijemajo s stresom

Najpomembnejši vodnik o odnosih med spoloma od izida knjige Moški so z Marsa, ženske so z Venere.

Moški in ženske so si različni, to vemo vsi, toda medtem ko so naši geni ostali isti, se je naše družbeno okolje spremenilo. Ker pretirano delamo, smo pod stresom in nam primanjkuje časa, komaj sledimo divjemu življenjskemu tempu –  posledično pa trpijo medpartnerski odnosi.

John Gray, najuspešnejši pisec na področju odnosov med spoloma, je napisal izvrsten priročnik, ki bo moškim in ženskam pomagal skupaj prebroditi medpartnerske težave. Pokaže nam, kako izrabiti vsakodnevne pritiske, da bi vzpostavili bolj pristen odnos z ljubljenimi osebami in tako okrepili razmerje, da bi postalo trajno.

Knjiga Mars in Venera v navzkrižju, dokazuje, da se je avtor poglobil in vživel v odnose, svoje pisanje pa obogatil s humorjem. Na ta način je dokazal, zakaj ostaja največja živa avtoriteta na področju odnosov med moškimi in ženskami. 

Preberi več » | Naroči knjigo

Moški so z Marsa, ženske so z Venere

Moški so drugačni, ženske tudi

Klasični priročnik za razumevanje nasprotnega spola.

Knjiga ki vas pri reševanju nesoglasij med spoloma pelje na pravo pot.

Težava ni v partnerju, ampak v vašem dojemanju partnerja in njegovih odzivov.

»Gray vam ponuja Berlitzovo šolo srca, prevod in razumevanje tistega nenavadnega tujega jezika, ki ga govori vaša žena.« ─ US Today

 

Ključno spoznanje na katerem temelji pričujoča knjiga dr. Johna Graya Moški so z Marsa, ženske so z Venere je, da je različnost med ženskami in moškimi naravno stanje. Čeprav je strokovnjak za razlike in sporazumevanje med spoloma prostodušno prizna, da so tudi zanj njegova žena in njegove hčerke še vedno skrivnost. Zato knjiga ne zagovarja stališča, da je treba pri težavah v odnosih med spoloma vztrajati na spreminjanju partnerja, ampak vztrajati na spreminjanju načina, kako ga razumeti. Ponuja način, kako razumeti partnerja in njegova ravnanja ter kako spremeniti sebe in svoj odziv nanj. Za avtorja so to ključna vprašanja odnosa med spoloma.

Preberi več » | Naroči knjigo

Spoznajte svoj um

Vsakdanje čustvene in duševne težave ter kako jih premagati

Na približno tristo straneh te knjige je opisanih več kot 50 najpogostejših duševnih in čustvenih težav, kako jih prepoznamo, zakaj so se pojavile in, najpomembneje, kaj lahko glede njih storimo.

V knjigi Spoznajte svoj um je opisano vse kar morate vedeti, da bi lahko premagali različne duševne in čustvene težave. Kadar gre za tovrstne težave sta pomembni dve vprašanji. Kaj storiti, če čutite, da potrebujete več pomoči in kako ugotoviti, da morate poiskati strokovni nasvet. Odgovor ni enostaven, odvisen pa je od tega, kako zaskrbljujoča je težava in kako moteča je za vaše življenje.

Avtorja  poudarjata, da so čustvene in duševne težave nekaj vsakdanjega in niso znak osebne šibkosti. Enako kot telesne težave so del vsakdanjega življenja. Namen te knjige je, odpraviti nerodnost in sramežljivost, ki spremljata takšne težave, saj sta čustveno in duševno dobro počutje enako pomembna kot telesno zdravje.

Knjiga Spoznajte svoj um je nastala na osnovi dolgoletne klinične prakse in psiholoških raziskav ter analize najnovejše psihološke in znanstvene literature, kliničnih poizkusov in uradno priporočenih navodil za zdravljenje. Vse teme so pregledali tudi klinični psihologi.

Tako je knjiga izčrpen vodnik za več kot 50 vsakdanjih čustvenih in duševnih težav, vsaj vsebuje:

·            popoln in jasen pregled duševnih težav in skrbi, od zaskrbljenosti in depresije, motnje hranjenja, izbruhov jeze in otroških težav do izgube spomina in izgube ljubljene osebe;

·            uporabne taktike za odpravljanje težav;

·            pozitivne korake, ki nas pomagajo ohraniti srečne in zdrave, in

·            priporočila, kam se lahko obrnemo za pomoč.

Preberi več » | Naroči knjigo

Joga za čustveno ravnovesje

Enostavne vaje za lajšanje tesnobe in depresije

Čustveno ravnovesje lahko dosežemo, če negujemo tako inteligenco telesa kot uma. Bo Forbes, psihologinja in učiteljica joge, predstavlja vključujoč, na umu in telesu utemeljen pristop k zdravljenju tesnobe, depresije in kroničnega stresa. V tej knjigi ponuja nekaj najpomembnejših učenj in vadb, vključno z naslednjimi:

 • enostavni načini razumevanja čustvenih vzorcev;
 • pregled treh glavnih ovir do čustvene blaginje;
 • pet orodij za gradnjo čustvenega ravnovesja;
 • zaporedja krepčilne joge, ki uravnovešajo tesnobo in lajšajo depresijo;
 • vaje, osredotočene na dih in telo, ki umirijo um in poživijo telo.

Tehnike v tej knjigi, ki izvirajo iz klasične joge, vendar so podprte s psihologijo in znanostjo, vam bodo pomagale ustvariti napredne in trajne spremembe.

Preberi več » | Naroči knjigo

Energijska medicina za ženske

Uravnavanje telesnih energij za okrepitev zdravja in vitalnosti

Donna Eden že več kot tri desetletja poučuje ljudi, kako naj ravnajo s svojimi lastnimi telesnimi energijskimi sistemi, da bi si povrnili naravne zdravilne sposobnosti. V knjigi Energijska medicina za ženske neposredno nagovori bralke in jim pokaže, kako lahko s pomočjo energijske medicine premagajo posebne zdravstvene izzive, s katerimi se soočajo.

Eno najpomembnejših področij, s katerim se ukvarja Donna Eden, je hormonsko zdravje, saj je ključnega pomena za dobro počutje žensk. Zato v tej pionirski knjigi  ponazori, kako lahko ženske nadzorujejo svoje hormone z upravljanjem svojih lastnih energij. Številne raziskave po svetu so pokazale, da je energijska medicina uporabna za zdravljenje številnih bolezni, saj ponuja celo rešitve za zdravstvene težave, za katere jih tradicionalna medicina pogosto nima, in sicer vse od PMS-a do menopavze, srčnih bolezni in depresij. Kot taka je nepogrešljiv vir zdravja za ženske.

Preberi več » | Naroči knjigo

Ko se vse spremeni, spremeni vse

V obdobju nemira pot do miru

Ta prodajna uspešnica New York Timesa govori srcu vsakega človeka, ki je izgubil svoj smisel po veliki življenjski spremembi, in tistim, ki bi jim pomagali. Presunljivo jasno in uporabno besedilo ponuja čudovito orodje za ozdravljenje in življenje.

Knjiga je pogovor o soočanju z vsemi spremembami v našem življenju, ki so se zgodile in ki se šele bodo. Čudovita in izčrpna spletna stran nam ponuja takojšnjo pomoč vodij delavnic in avtorja samega. Zahvaljujoč tej izjemni knjigi in spletni pomoči, ki vam jo predlaga, se nam ne bo treba samim soočiti z nobeno življenjsko spremembo več.

Avtor Pogovorov z Bogom predstavlja svež in osupljiv pogled na tisto, kar se ne bo nikoli spremenilo: na Spremembo.

Preberi več » | Naroči knjigo

2012 - Skrivnost kristalne lobanje

Stari Maji iz Srednje Amerike so prerokovali, da se bo nekega dne kmalu ta svet končal.

Pravzaprav so napovedali točno kdaj.

»V ciklih časa je zapisano, da bodo...ob sončnem zahodu dne 21. decembra 2012...vsi otroci prihodnosti...umrli!«

Njihove prerokbe pa pravijo tudi, da bo pred tem na Zemljo poslan sel, ki bo poskušal rešiti njene ljudi.

Vprašanje je, ali bo človeštvo upoštevalo to opozorilo, preden bo prepozno …

 

Stari Maji so ena od najbolj naprednih in hkrati najbolj skrivnostnih civilizacij na svetu – takšna, ki se je pojavila kot od nikoder, a je bila kljub temu že pred našim štetjem visoko razvita. Gradili so obsežna mesta s templji, palačami in piramidami globoko v deževnem pragozdu ter z umetniškimi in znanstvenimi podvigi segali v neverjetne višine. Gradili so ceste za pešce, imeli natančen matematični sistem, ki je vključeval pojem ničle, njihov zapleten koledar pa je bil z znanstvenega vidika še bolj točen kot naš. Na podlagi dejanskih gibanj planetov in zvezd so s tem koledarjem izdelovali presenetljivo točne napovedi, številne od njih so se uresničile. Potem pa so okoli leta 890 našega štetja Maji skrivnostno izginili, vzroki za to pa še danes niso pojasnjeni. Vsi hkrati so zapustili svoja velika mesta in jih prepustili deževnemu pragozdu, ki jih je posrkal vase. Vir številnih prerekanj med arheologi so še vedno vprašanja, od kod so prišli Maji, kje so dobili svoje napredno znanje in zakaj se je njihova civilizacija tako nenadoma sesula in izginila.

»Redkokdaj je pripoved o arheoloških raziskavah postala tako zapeljivo, zabavno in ne nazadnje tudi srhljivo branje.«

 Janet Brennan za Fate Magazine (ZDA)

Preberi več » | Naroči knjigo

Vzgajanje sreče

10 enostavnih korakov do bolj veselih otrok in srečnejših staršev

Česa si najbolj želimo za svoje otroke? Poleg tega, da bi bili zdravi, si seveda želimo, da bi bili srečni! Na srečo je veliko znanstvenih študij pokazalo, da je sreča priučeno obnašanje, mišica, ki jo našim otrokom lahko pomagamo razviti in vzdrževati.


Izhajajoč iz tistega, kar so psihologija, sociologija in nevroznanost dokazale o zaupanju, hvaležnosti in optimizmu, in s pomočjo svojih lastnih kaotičnih in pogosto zelo smešnih resničnih dogodivščin, ki jih je doživela kot mama, s katerimi pokaže, kako ravnati in kako ne, je dr. Christine Carter, izvršna direktorica Znanstvenega centra za večje dobro na Univerzi Berkeley, celoten proces skrčila na 10 enostavnih korakov spodbujanja sreče.

Dr. Carterjeva zelo domiselno, modro in sočutno poleg vsakodnevnih stresnih situacij starševstva – kako otroke pravočasno odpraviti v šolo in na zunajšolske  aktivnosti ali kako postaviti na mizo večerjo – obravnava  tudi bolj abstraktna vprašanja, kot so, kako otroku pomagati vzpostavljati zdrava prijateljstva in razviti zdravo inteligenco. V teh desetih korakih vam pomaga samozavestno in dosledno sodelovati z otroki tako, da spodbujate spretnosti, navade in miselne vzorce, ki bodo utrli pot pozitivnim čustvom v danem trenutku, in da se bodo ta čustva nadaljevala v najstniškem obdobju in še dlje.

V knjigi boste odkrili:

 • najboljši način, da ne boste vzgojili razvajenega otroka;
 • nasvete, kako otrokovo muhavost spremeniti v hvaležnost;
 • pasti, v katere lahko padete, če poskušate biti popolni, in kako se jim izogniti, pravilno hvaljenje otrok in zakaj je lahko preveč nepravilne hvale ravno tako slabo, kot če je hvale premalo;
 • dušo prijaznosti – kako vzgojiti prijazne, sočutne in ljubeče otroke,
 • strategije, kako navdihniti otroke, da bodo opravljali dolgočasne (vendar potrebne) naloge in zanje postali bolj samomotivirani.

Skupaj z nasveti, skrivnostmi  in strategijami. Vzgajanje sreče je  izjemen pripomoček, ki vam bo pomagal v otroke vliti veselje in pri tem  tudi samim postati bolj veseli.

Preberi več » | Naroči knjigo

Čustveno bitje sem

Skrivno življenje deklet po vsem svetu

V tej drzni, provokativni knjigi avtorica zapisuje izmišljene monologe in zgodbe, ki so jih navdihnila dekleta z vsega sveta. Danes se dekleta pogosto znajdejo na razpotju ali bi ostale zveste samim sebi in svojim željam, ali bi se prilagodile pričakovanjem seksističnih družb.

Večina jih uči, naj ne bodo preveč dejavne, strastne, pametne, skrbne in dojemljive, naj torej igrajo podrejeno vlogo. Čustveno bitje sem je slavospev pristnemu glasu vsakega dekleta in navdihujoč klic, ki poziva dekleta vsega sveta naj spregovorijo, sledijo svojim sanjam in postanejo ženske, kakršne si želijo biti. Čustveno bitje sem je poziv, dejanje pridobivanja moči za dekleta, obenem pa razsvetljenje za starše in za vse nas.

Preberi več » | Naroči knjigo

On tako, ona tako

Zakaj ženske ne štekajo, zakaj jih moški ne štekajo

Vodnik moderne ženske za razumevanje moških in obratno …

Ste kdaj pomislili, da nasprotni spol govori v drugačnem jeziku? Imeli ste prav!

V tej knjigi »dvojezična« Jean Hannah Edelstein »prevaja« ta jezik in načine izražanja, ki tako pogosto mešajo štrene v odnosih med spoloma.

Zabavna, iskrena, resnična, uporabna in preprosta knjiga je to!

Preberi več » | Naroči knjigo

Tisoč gričev

Vnovično rojstvo Ruande in mož, ki je sanjal o tem

Ruanda je nebeško lep košček zemlje, zelena in rodovitna, od nekdaj znana kot »dežela tisočerih gričev«. Hkrati pa prežeta z napetostmi in zametki strahu.

Leta je 1994 je v tej deželi divjal najbolj grozljiv genocid po holokavstu, ki pa ga je na žalost svet opazoval križem rok. Takrat si je le malokdo upal sanjati, da bo ta država kmalu zaplula v mirnejše čase in da bo celo veljala za eno najperspektivnejših držav tretjega sveta. Morilci in preživeli so stopili na osupljivo pot sprave. Ruandski predsednik Paul Kagame je s svojo odločnostjo in radikalnimi idejami poskrbel, da se lahko sedaj dežela pobaha z zelo uspešno ekonomijo, ki pa presenetljivo temelji na azijskih modelih.

V tej knjigi novinar, avtor številnih uspešnic pripoveduje napeto zgodbo Paula Kagameja, ki je s svojo uporniško vojsko zaustavil genocid in s svojo vlado iz Ruande naredil novo zvezdo Afrike.
Kagame je odrasel kot ubog begunec, oblikoval eno najbolj drznih operacij v zgodovini tajnega vojskovanja, nato pa postal vizionarski voditelj z radikalnimi idejami o tem, kako se revne države lahko izvlečejo iz bede.

Kagamejeva neverjetna zgodba je v knjigi Tisoč gričev opisana bolj podrobno kot kje drugje.

Polna strašnih pripovedi o gverilskem bojevanju, srh vzbujajočih opisov genocida, ki ga je izvedla ruandska vlada, in navdihujočih zgodb o tem, kako se uničen narod lahko vnovič postavi na noge – Tisoč gričev je močna, presunljiva knjiga, ki vam ne bo dala miru.

Preberi več » | Naroči knjigo

Moč zdravilnih rok

Vodič za zdravljenje s pomočjo človekovega energetskega polja

Naše fizično telo je vpeto v širše »telo«, v energijsko polje oziroma avro, instrument, s katerim ustvarjamo resničnost, tako zdravje kot bolezen. In s pomočjo tega energijskega polja se lahko zdravimo.


V energijskem polju, ki ga potrjuje tudi klasična medicina, se začne vsaka bolezen. V njem potekajo in se prepletajo najmočnejši in najgloblji vplivi in dejavnosti, znanilci in zdravilci vseh fizioloških in čustvenih motenj.

Moč zdravilnih rok je vodič k novi celovitosti, ki ponuja novo paradigmo o človekovem zdravju, medsebojnih odnosih in boleznih. Knjiga nam predstavlja človekovo energijsko polje kakšno je, kako deluje, kako je moteno, kako ga zdravimo, kako se energijska polja med prijatelji in ljubimci prepletajo in vplivajo eno na drugo. V knjigi boste našli medicinsko preverjene primere zdravljenja ljudi različnih poklicev in z različnimi boleznimi ter napotke za samozdravljenje drugih.

Knjigo priporočamo vsem, ki jih vznemirja življenje na fizični in metafizični ravni.

Preberi več » | Naroči knjigo

Nedovoljeno

Kako tihotapci, prekupčevalci in posnemovalci ugrabljajo globalno gospodarstvo

V knjigi Nedovoljeno nam avtor bogato dokumentira, kako globalizacija in nenadzorovana gospodarska povezovanja vodijo k naraščanju globalnih tihotapskih mrež.

Gre za mreže, ki so hkrati povsod in nikjer. Avtor razloži, kako te mreže delujejo, še zlasti kako izrabljajo razlike v zakonodajnih sistemih izoliranih otokov dvomljive suverenosti.

Knjiga tudi prikazuje, kako lahko te mreže z dosledno uporabo korupcije prevzamejo nadzor nad posameznimi sektorji sicer stabilnih državnih sistemov.

Mreže, ki tvorijo to vzporedno "črno" globalno oskrbovalno verigo, ustvarijo od ene do treh milijard dolarjev bruto narodnega dohodka na leto (po nekaterih ocenah gre za več kot deset odstotkov svetovne ekonomije).
In ta narašča sedemkrat hitreje kot pri legalnem poslu.

Te verige zadovoljujejo vse večje povpraševanje po

- mamilih in zdravilih
- delavcih brez delovnih dovoljenj
- orožju
- odtujevanju intelektualne lastnine
- ponaredki vseh vrst
- pranju denarja in vzdrževanju nezakonitih finančnih tokov

Knjiga o pomembnih temah, ki je napisana zelo zanimivo in razgibano!

Preberi več » | Naroči knjigo

Babice svetujejo svetu

Starešinke ponujajo svoje videnje rešitve našega planeta

Moč besed, ki so si jih pripovedovale generacije, besed, ki jih pomnijo drevesa, sanje in predniki – to je moč staroselskih kultur, s katerimi je prežeta tudi naša sodobnost. Čeprav po eni strani vse bolj pozabljamo pa se hkrati vse bolj zavedamo pomena in vrednosti ustnega izročila ter naukov in sporočil, ki so prehajala iz roda v rod.

Več staroselskih plemen pozna prerokbo, da »Ko bodo spregovorile babice z vseh štirih strani neba, bo napočila zora nove dobe.« Oktobra 2004 se je na posvečeni irokeški zemlji zbralo 13 domorodskih babic z vsega sveta in s seboj prineslo izvirne starodavne nauke svojih plemen.

Gre za trinajst modrih babic iz Severne, Srednje in Južne Amerike, Afrike, Tibeta, Nepala in Arktičnega kroga, ki nam predstavljajo svoje poglede na razmere v svetu, pripovedujejo, kako ozdraviti svet in sebe, kako odpraviti vojne in revščino in izboljšati življenje na planetu Zemlja.

Vsaka izmed njih je živa legenda svojega ljudstva. Skupaj štejejo več kot 570 let. Njihove zgodbe so osupljive, sporočila močna in polna navdiha. Vse po vrsti so živ primer, kako je mogoče združiti vse energije v človeku za nujne spremembe, da bi življenju povrnili ravnotežje in harmonijo.

Preberi več » | Naroči knjigo

Prebujajoča svetloba

Potovanje osebnega zdravljenja

Znanstvenica in zdraviteljica Barbara A. Brennan v tem delu nadaljuje in poglablja raziskovanje bioenergijskega zdravljenja. V knjigi Prebujajoča svetloba predstavlja nov pogled na zdravje, zdravljenje in bolezen.

Avtorica trdi, da človek sam ustvarja okoliščine v katerih živi in vplivajo na njegovo zdravje in dobro počutje. Ustvarjalna energija izvira iz človekovega ustvarjalnega jedra. V knjigi je opisana pot valovanja ustvarjalnih energij od jedra, kjer se porajajo, do fizičnega sveta.

Zdravje, sreča, veselje in zadovoljstvo se v življenju porajajo takrat, kadar je pot ustvarjalnih energij iz jedra v fizični svet neovirana in jasna. Kadar so na poti ovire, zastoji in blokade, je posledica tega negativno doživetje ali bolezen. Bolezen je blokirana ustvarjalnost. S pomočjo te knjige se bomo naučili ta stanja prepoznavati in si pomagati.

Preberi več » | Naroči knjigo

V sanjanju

Florinda Donner je v začetku 70. let v severni Mehiki srečala skupino ljudi, za katere se je kasneje izkazalo, da strogo sledijo čarovniškim tradicijam Indijancev predkolumbovske Mehike. Srečanje je nanjo naredilo močan in dolgotrajen vtis, saj jo je povezalo z drugim svetom, ki obstaja vzporedno z našim. Predana temu veličastnemu svetu je avtorica preživela dvajset let. Knjiga pripoveduje kako se je vanj vpletla in kako so jo čarovniki, ki so bili odgovorni za njeno prisotnost v njem priganjali in usmerjali. V sanjanju je čudovit roman o razširjanju meja običajnega zaznavanja.

Preberi več » | Naroči knjigo

Ajurveda 2005

Popolni vodnik po domači lekarni

Ajurveda je poglobljena znanost o življenju, ki zaobjema celoto bivanja ter povezuje življenje posameznika z življenjem vesolja. Je celosten sistem zdravljenja v najglobljem smislu. Telo, um in zavest so v stalnem vzajemnem delovanju in hkrati v odnosu z drugimi ljudmi in okoljem. Pri ustvarjanju zdravja ajurveda upošteva te različne nivoje življenja in njihovo medsebojno povezanost.


Pri ajurvedi samozdravljenje zajema dieto in prehrano nasploh, življenjski slog, vadbo, počitek in sprostitev, meditacijo, dihalne vaje in zdravilna zelišča ter čiščenje in pomlajevalne programe za zdravljenje telesa, uma in duha.
Ajurveda je sankstrska beseda, ki pomeni »znanost življenja in dolgoživosti«.

Preberi več » | Naroči knjigo

Tao ljubezni, nega moške seksualne energije

Mojster Mantak Chia prvič razkriva starodavne seksualne skrivnosti taoističnih modrecev širokemu krogu bralcev. Moškim pomagajo ohraniti in spremeniti seksualno energijo po kroženju v mikrokozmični orbiti ter krepijo in pomlajajo delovanje telesnih organov.

Stoletne, doslej skrite ezoterične tehnike in načela povezujejo seksualno energijo in transcendentna stanja zavesti. Ta revolucionarna knjiga uči izpopolnjene taoistične tehnike za alkimijsko preoblikovanje telesa, uma in duha, skrivnost doseganja in ohranjanja polne spolne moči. Spoznali boste tudi pot do popolnejšega užitka: taoistični »dolinski orgazem« ter kako obdržati in kopičiti seme v telesu. V knjigi sta opisana izmenjava in uravnovešanje moške in ženske energije v telesu in s partnerko, naučili se boste kako izkoristiti tehnike za boljše dosežke v karieri in športu. Knjiga je napisana v razumljivem jeziku in je bogato ilustrirana. Omogoča razvoj mogočnega energijskega toka in stopnjuje telesno, psihološko in duhovno zdravje in ravnovesje.

Preberi več » | Naroči knjigo

Tao ljubezni, nega ženske seksualne energije

Knjiga vsebuje seksualne napotke in vaje, ki so prvič odkrito predstavljeni zahodnjakom. Tisoče let so taoistični mojstri poučevali o teh skrivnostih le maloštevilne ljudi na cesarskih dvorih in v ezoteričnih krogih, ki so morali zapriseči, da bodo o njih molčali.

Mladi taoistični mojster Mantak Chia in njegova žena, poznavalca in izvajalca starodavnih seksualnih tehnik pa sta začutila, da morata svoje vedenje posredovati svetu. Avtorja se v glavnem osredotočata na dve vaji za nego in stopnjevanje seksualne energije. Prva je dihanje z jajčniki, ki skrajša menstruacijo, odpravi ali vsaj ublaži krče in potisne energijo življenjske sile (či) v jajčnike ter tako razvije večjo seksualno moč. Drugo, dvig orgazma, lahko ženske izvajajo same ali s partnerjem. Mojstrsko obvladanje te vaje privede do popolnega telesnega orgazma, ki presega običajni nožnični orgazem in ohranja energijo či. V knjigi obravnavata tudi niz vaj z lesenim ali kamnitim jajcem, ki krepijo urogenitalno in medenično prepono, žleze, mišice in živčni sistem. Ženske jih uspešno izvajajo že na tisoče let, saj stopnjujejo seksualno moč in užitek vseh srečnic, ki te vaje obvladajo.

Preberi več » | Naroči knjigo

Zarota proti Jezusu

Torinski prt in resnica o vstajenju

Že odkar vemo, da obstaja torinski prt, so se mnenja o njem razlikovala. Razprave so se dolgo nagibale k mnenju, da je pristen, dokler niso tri skupine strokovnjakov po nalogu Vatikana leta 1988 s radiokarbonsko metodo prt datirale v 14. stoletje. Za mnoge je to bila zadnja beseda. In vendar je toliko vprašanj ostalo brez odgovora …

Avtorja, priznana znanstvenika želita, v tej knjigi dokazati, da prt ni ponaredek, pač pa da je ponarejeno datiranje. In pri tem nikakor ne gre za ugibanje, temveč za rezultate neštetih raziskav, saj nam svoja odkritja zagovarjata s popolnoma jasnimi dokazi. Pravita, da sta pri svojih raziskavah skoraj dnevno prihajala do osupljivih odkritij: Jezus je preživel križanje; nemogoče je, da bi vstal od mrtvih; prt je pravi in nikakor ni srednjeveška potvorba; vatikanska velesila je skoval zaroto. Osupljiva in šokantna knjiga, ki na podlagi znanstvenih dokazov postavlja pod vprašaj temeljne trditve krščanske cerkve.

Preberi več » | Naroči knjigo

Celostni reiki

Reiki je starodavna japonska zdravilska umetnost, ki poskuša s polaganjem rok izkoristiti neizčrpno življenjsko moč vesolja za zdravljenje telesa in duha. Diane Stain, mojstrica v reikiju, si je zadala nalogo, da pouči o reikiju čim več ljudi. Celostni reiki je prva knjiga, ki obsega obširno znanje vseh treh stopenj reikija, vključuje pa tudi opis simbolov in iniciacije.


Avtorica upa, da bo ta knjiga pomagal predajati izročilo reikija naprej in prinesla to znanje v doseg vsakogar, ki bi se ga rad naučil.
Reiki je ljubezen in v tem času planetarne krize, nam je ta še kako potrebna.

Preberi več » | Naroči knjigo