Znižano

Razumevanje alergije na hrano in prehranske intolerance

Vse o obvladovanju in zdravljenju

Kdaj bi moral posumiti, da imam alergijo na hrano? Kakšna je razlika med alergijo na hrano in prehransko intoleranco? Pri kom je največje tveganje za razvoj občutljivosti na hrano in alergije? Kakšne so najboljše metode obvladovanja alergije? Ali bomo kdaj našli zdravila za alergijo na hrano in prehransko intoleranco?

Preberi več » | Naroči knjigo

Spoznajte svoj um

Vsakdanje čustvene in duševne težave ter kako jih premagati

Na približno tristo straneh te knjige je opisanih več kot 50 najpogostejših duševnih in čustvenih težav, kako jih prepoznamo, zakaj so se pojavile in, najpomembneje, kaj lahko glede njih storimo.

Preberi več » | Naroči knjigo

Joga za čustveno ravnovesje

Enostavne vaje za lajšanje tesnobe in depresije

Čustveno ravnovesje lahko dosežemo, če negujemo tako inteligenco telesa kot uma. Bo Forbes, psihologinja in učiteljica joge, predstavlja vključujoč, na umu in telesu utemeljen pristop k zdravljenju tesnobe, depresije in kroničnega stresa. V tej knjigi ponuja nekaj najpomembnejših učenj in vadb, vključno z naslednjimi:

Preberi več » | Naroči knjigo

Vzgajanje sreče

10 enostavnih korakov do bolj veselih otrok in srečnejših staršev

Česa si najbolj želimo za svoje otroke? Poleg tega, da bi bili zdravi, si seveda želimo, da bi bili srečni! Na srečo je veliko znanstvenih študij pokazalo, da je sreča priučeno obnašanje, mišica, ki jo našim otrokom lahko pomagamo razviti in vzdrževati.

Preberi več » | Naroči knjigo

Čustveno bitje sem

Skrivno življenje deklet po vsem svetu

V tej drzni, provokativni knjigi avtorica zapisuje izmišljene monologe in zgodbe, ki so jih navdihnila dekleta z vsega sveta. Danes se dekleta pogosto znajdejo na razpotju ali bi ostale zveste samim sebi in svojim željam, ali bi se prilagodile pričakovanjem seksističnih družb.

Preberi več » | Naroči knjigo

Tisoč gričev

Vnovično rojstvo Ruande in mož, ki je sanjal o tem

Ruanda je nebeško lep košček zemlje, zelena in rodovitna, od nekdaj znana kot »dežela tisočerih gričev«. Hkrati pa prežeta z napetostmi in zametki strahu.

Preberi več » | Naroči knjigo

Nedovoljeno

Kako tihotapci, prekupčevalci in posnemovalci ugrabljajo globalno gospodarstvo

V knjigi Nedovoljeno nam avtor bogato dokumentira, kako globalizacija in nenadzorovana gospodarska povezovanja vodijo k naraščanju globalnih tihotapskih mrež.

Preberi več » | Naroči knjigo

Babice svetujejo svetu

Starešinke ponujajo svoje videnje rešitve našega planeta

Moč besed, ki so si jih pripovedovale generacije, besed, ki jih pomnijo drevesa, sanje in predniki – to je moč staroselskih kultur, s katerimi je prežeta tudi naša sodobnost. Čeprav po eni strani vse bolj pozabljamo pa se hkrati vse bolj zavedamo pomena in vrednosti ustnega izročila ter naukov in sporočil, ki so prehajala iz roda v rod.

Preberi več » | Naroči knjigo

Zarota proti Jezusu

Torinski prt in resnica o vstajenju

Že odkar vemo, da obstaja torinski prt, so se mnenja o njem razlikovala. Razprave so se dolgo nagibale k mnenju, da je pristen, dokler niso tri skupine strokovnjakov po nalogu Vatikana leta 1988 s radiokarbonsko metodo prt datirale v 14. stoletje. Za mnoge je to bila zadnja beseda. In vendar je toliko vprašanj ostalo brez odgovora …

Preberi več » | Naroči knjigo