Moisés Naím

Nazaj

Avtor Moisés Naím

Ta venezuelski ekonomist in urednik ugledne ameriške revije Zunanja politika (Foreign Policy Magazine) se je rodil leta 1952 v Libiji.
Kot ekonomist in novinar je strokovnjak za politično ekonomijo mednarodne trgovine, mednarodne korporacije, ameriško zunanjo politiko in nezaželene posledice globalizacije. Kolumne objavlja v številnih uglednih časnikih in revijah: Financial Times, El País, Newsweek, Corriere della Sera, L'Expresso, TIME, Le Monde, Berliner Zeitung in mnogih drugih.

Moisés Naim je bil v zgodnjih devetdesetih letih venezuelski minister za trgovino in industrijo in eden izmed tvorcev takratne gospodarske reforme v državi. Med drugim je bil tudi izvršni direktor Svetovne banke in svetovalec predsednika te ustanove. Danes je med drugim član medijskega sveta Svetovnega gospodarskega foruma, ki ga sestavlja sto najvplivnejših medijskih osebnosti sveta.

Njegova knjiga NEDOVOLJENO (Illicit) je bila do zdaj prevedena v osemnajst svetovnih jezikov in je bila leta 2005 pri Washington Postu razglašena za najboljšo dokumentarno knjigo leta. Poleg te knjige je avtor ali urednik še osmih knjig s podobno tematiko. 

Uradni podatki

Uredništvo

Naročanje knjig

Založba Gnostica

Modri

Cert ID: 0067/00071

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Založba Gnostica d.o.o.
Matična številka: 3390730000