Kraljestvo peska

Nazaj

7,00 %Kraljestvo peska

Avtor: Andrew Holleran

Redna cena
29,00 €
Popust
7,00 %
Znižana cena
26,97 €

Naroči knjigo

»Nadvse iskren roman o osamljenosti človeka.« – Oprah Daily

Kraljestvo peska je ganljiva zgodba o poželenju in grozi. Brezimni pripovedovalec je gej, ki se je preselil na Florido, da bi skrbel za svoje ostarele starše – na vrhuncu epidemije aidsa – in ki je ugotovil, da po njihovi smrti ne more oditi. Z obešenjaškim humorjem popisuje ponižanja, povezana s staranjem v majhnem mestu.

Jedro romana je zgodba o njegovem prijateljstvu z Earlom, ki ga je spoznal med iskanjem spolnega partnerja na bližnjem splavišču. Zadnjih dvajset let obiskuje Earla, pri katerem skupaj gledata klasične filme in dajeta sodbe o sosedih. Earl je edini v mestu, ob komer je lahko res takšen, kakršen je. Zdaj pa Earlovo zdravje peša in naš vse bolj ljudomrzni pripovedovalec se mora spoprijeti z dejstvom, da bo po Earlovi smrti ostal popolnoma sam. Razvedrilo išče v spolnih srečanjih v videoteki s pornografskimi filmi in v obiskih drogerije Walgreens. Ves čas deli z nami svoja razmišljanja o bolezni in smrti, ki so hkrati zabavna in pretresljiva.

»Le redko najdemo leposlovno delo, ki za svojo temo vzame takšno pojemanje svetlobe in v katerem se junaki ne zdijo ne pomilovanja vredni ne tako izpiljeni, da se že lesketajo od lažne dostojanstvenosti ... Ta žalostna lepa knjiga zajema občutke, za katerimi se pehajo Holleranovi liki – pa tudi temo, ki neizogibno pride ponje in po nas.«

 – Mark Athitakis, The Los Angeles Times

 

 

Tehnični opis

ISBN: 978-961-229-158-7
Dimenzije: 14,00 x 23,00 cm
Št. strani: 284
Tip vezave: Mehka vezava

Uradni podatki

Uredništvo

Naročanje knjig

Založba Gnostica

Modri

Cert ID: 0067/00071

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Založba Gnostica d.o.o.
Matična številka: 3390730000