Zakaj ne skrbeti

Kako biti stoičen v kaotičnih časih

Nazaj

Reasons Not to Worry

Avtor: Brigid Delaney

Redna cena
29,90 €

Naroči knjigo

Vsi iščemo odgovore na največja vprašanja: Kako smo lahko dobri? Kako najdemo mir? Pravilno žalujemo? Premagamo strah pred tem, da bi kaj zamudili? Ugotovimo, kaj je v resnici pomembno? No, še dobro, da so si najmodrejše glave v zgodovini zastavljale prav ta vprašanja – in našle odgovore. Antična filozofija, stoicizem, nam kaže, da že imamo v rokah prav tiste pripomočke, ki jih potrebujemo, da sami izbrskamo to nadvse potrebno modrost.

Z Brigid Delaney zato odpotujemo v preteklost, v čas, ki ni bil kaj dosti drugačen od našega: bil je poln kaosa, vojn, kuge, nadlog, izdajstev, korupcije, tesnobe, prekomernega uživanja in – že takrat! – strahu pred podnebno apokalipso. Z življenjem po naukih treh starodavnih vodnikov, Seneke, Epikteta in Marka Avrelija, nam kaže, kako lahko njihove nauke uporabimo v sodobnem življenju, z njimi znova pridobimo občutek, da imamo vpliv, in najdemo duševni mir.

Stoicizem je včasih grenka pilula, ampak nič več – knjiga kar poka od spoznanj, humorja in sočutja. Luč dneva je ugledala ravno pravi čas, zelo je uporabna in v njej ne manjka nasvetov, kako lahko znova zgrabimo vajeti v svoje roke. Na voljo imamo vse argumente, zakaj si naj ne delamo sivih las.

»Brigid ima naravnost neverjeten dar, da na videz zapletene in ezoterične pojme bralcu pojasni zadostno in jasno, predvsem pa razumljivo. Branje knjige je podobno dolgemu sprehodu s frajersko starejšo sestro, ki ti po naključju pripoveduje sočne podrobnosti o grško-rimski filozofiji.«

– Ben Lee

Tehnični opis

ISBN: 978-961-229-159-4
Dimenzije: 14,00 x 23,00 cm
Št. strani: 292
Tip vezave: Mehka vezava

Ostale knjige iz zbirke

Tao

Tao

Brezčasna modrost za krmarjenje po spreminjajočem se svetu

Uradni podatki

Uredništvo

Naročanje knjig

Založba Gnostica

Modri

Cert ID: 0067/00071

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Založba Gnostica d.o.o.
Matična številka: 3390730000