Matteo Pistono

Nazaj

Matteo Pistono

Matteo Pistono je pisatelj in učitelj meditiranja in pranajame.

Med njegovimi knjigami sta In the Shadow of the Buddha: One Man’s Journey of Discovery in Tibet (Dutton Penguin, 2011) in Fearless in Tibet: The Life of the Mystic Tertön Sogyal (Hay House 2014).

Njegovi zapisi in fotografije o Tibetu, Himalaji in jugovzhodni azijski kulturi, politiki in duhovni pokrajini so bili prav tako objavljeni v časopisih Washington Post, BBC’s In Pictures, Men’s Journal, Kyoto Journal in HIMAL South Asia.

Pistono je bil rojen in odraščal v Wyomingu, študiral antropologijo na tamkajšnji univerzi in leta 1997 postal profesor umetnosti in indijske filozofije šole za orientalske in afriške študije na Univerzi v Londonu.

Po delovanju na inštitutu v Washingtonu na tibetanskih kulturnih programih je Pistono desetletje živel in potoval po Himalaji in na Zahod prinesel realen opis in fotografije zlorab človekovih pravic Kitajske v Tibetu, ki jih je opisal v In the Shadow of the Buddha.

Ima sedež pri Izvršnem svetu mednarodne mreže budistov (Executive Council of the International Network of Engaged Buddhists).

 

Njegova spletna stran: www.matteopistono.com

Uradni podatki

Uredništvo

Naročanje knjig

Založba Gnostica

Modri

Cert ID: 0067/00071

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Založba Gnostica d.o.o.
Matična številka: 3390730000