Vzgajanje sreče

10 enostavnih korakov do bolj veselih otrok in srečnejših staršev

Nazaj

71,66 %Naslovnica Vzgajanje sreče

Avtor: dr. Christine Carter

Redna cena
24,70 €
Popust
71,66 %
Znižana cena
7,00 €

Naroči knjigo

Česa si najbolj želimo za svoje otroke? Poleg tega, da bi bili zdravi, si seveda želimo, da bi bili srečni! Na srečo je veliko znanstvenih študij pokazalo, da je sreča priučeno obnašanje, mišica, ki jo našim otrokom lahko pomagamo razviti in vzdrževati.


Izhajajoč iz tistega, kar so psihologija, sociologija in nevroznanost dokazale o zaupanju, hvaležnosti in optimizmu, in s pomočjo svojih lastnih kaotičnih in pogosto zelo smešnih resničnih dogodivščin, ki jih je doživela kot mama, s katerimi pokaže, kako ravnati in kako ne, je dr. Christine Carter, izvršna direktorica Znanstvenega centra za večje dobro na Univerzi Berkeley, celoten proces skrčila na 10 enostavnih korakov spodbujanja sreče.

Dr. Carterjeva zelo domiselno, modro in sočutno poleg vsakodnevnih stresnih situacij starševstva – kako otroke pravočasno odpraviti v šolo in na zunajšolske  aktivnosti ali kako postaviti na mizo večerjo – obravnava  tudi bolj abstraktna vprašanja, kot so, kako otroku pomagati vzpostavljati zdrava prijateljstva in razviti zdravo inteligenco. V teh desetih korakih vam pomaga samozavestno in dosledno sodelovati z otroki tako, da spodbujate spretnosti, navade in miselne vzorce, ki bodo utrli pot pozitivnim čustvom v danem trenutku, in da se bodo ta čustva nadaljevala v najstniškem obdobju in še dlje.

V knjigi boste odkrili:

  • najboljši način, da ne boste vzgojili razvajenega otroka;
  • nasvete, kako otrokovo muhavost spremeniti v hvaležnost;
  • pasti, v katere lahko padete, če poskušate biti popolni, in kako se jim izogniti, pravilno hvaljenje otrok in zakaj je lahko preveč nepravilne hvale ravno tako slabo, kot če je hvale premalo;
  • dušo prijaznosti – kako vzgojiti prijazne, sočutne in ljubeče otroke,
  • strategije, kako navdihniti otroke, da bodo opravljali dolgočasne (vendar potrebne) naloge in zanje postali bolj samomotivirani.

Skupaj z nasveti, skrivnostmi  in strategijami. Vzgajanje sreče je  izjemen pripomoček, ki vam bo pomagal v otroke vliti veselje in pri tem  tudi samim postati bolj veseli.

Tehnični opis

ISBN: 978-961-229-111-2
Dimenzije: 14,00 x 23,00 cm
Št. strani: 265
Tip vezave: Mehka vezava

Ostale knjige iz zbirke

Uradni podatki

Uredništvo

Naročanje knjig

Založba Gnostica

Modri

Cert ID: 0067/00071

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Založba Gnostica d.o.o.
Matična številka: 3390730000